PASTOR TREJD SKOPJE

                Противпожарни врати од 60 и 120 мин.

Противпожарни врати од 60 или 120 мин, сертифицирани според новиот европски стандард EN 1634-1,  со единечно или дупло крило.

Тестирањето за сертификатот за Противпожарните врати е изведено од страна на CSI, Интернационално признат орган за овој сектор.

 Технички детали и спецификации

> Вкупна дебелина на крилото на вратата 60 мм,  надворешниот слој  произведен од дупла челична плоча 0.8 мм,  додека  внатрешниот состав е од многу густ слој на огноотпорен материјал.

* Рамката е направена од 1.5 мм челичен слој.

* Се заклучува со клуч.

* Црна сигурносна квака.

* Дупли шарки на крило, од кои на едната има шина со цел да се подеси отворањето на вратата.

* Појачани плочи со цел да се намести шипка за паника.

* 28 мм термо гума за како дополнително запечатување на просторот а вратата.

* Метална етикета на која е напишан сертификатот на вратата.

* Бојадисана со боја на водена база, стандардна боја RAL 7035 светло сива.

 Карактеристики и детали

* 35кг/м 2 Тежина за 60’ врата и 45кг/м2 за 120’ врата, секоја врата доаѓа со инструкции за поставување и сертификат.

Прикажаните димензии се точни димензии (од ѕид до ѕид).

 Забелешка:
После специјална порачка противпожарните врати се достапни        и во други димензии, бои,  додатоци и сл.

 

 

  ЕДИНЕЧНА ПРОТИВПОЖАРНА ВРАТА        од 60' и 120' - димензии:

 

ΜΒΚ06 - D205 - 80           800 x 2.050 mm

ΜΒΚ06 - D205 - 90           900 x 2.050 mm

ΜΒΚ06 - D205 - 100     1.000 x 2.050 mm

ΜΒΚ06 - D205 - 110      1.100 x 2.050 mm

ΜΒΚ06 - D205 - 120      1.200 x 2.050 mm

ΜΒΚ06 - D205 - 135       1.350 x 2.050 mm 

ΜΒΚ06 - D215 - 80              800 x 2.150 mm

ΜΒΚ06 - D215 - 90              900 x 2.150 mm 

ΜΒΚ06 - D215 - 100        1.000 x 2.150 mm

ΜΒΚ04 - D215 - 110         1.100 x 2.150 mm

ΜΒΚ06 - D215 - 120         1.200 x 2.150 mm

ΜΒΚ06 - D215 - 135         1.350 x 2.150 mm

 

       Единечна ПП врата двонасочна 60'

   ПОСЛЕ СПЕЦИЈАЛНА ПОРАЧКА ДУПЛИТЕ ПРОТИВПОЖАРНИ ВРАТИ ОД  120’  СЕ ДОСТАПНИ ВО ГОРЕСПОМЕНАТИТЕ ДИМЕНЗИИ, КАКО И ВО СПЕЦИЈАЛНИ ДИМЕНЗИИ.

                                                                           

                                                                              

     ПРОТИВПОЖАРНИ ВРАТИ СО        СТАКЛЕН ПРОЗОР


достапни се во магацин со
следниве димензии:

900 х 2.050

900 х 2.150

1.000 х 2.050

1.000 х 2.150

кај еднокрилните врати RAL 7035.

Димензии на прозорчето:
300 х 400мм и дебелина 22-24мм

 

Сите други димензии се достапни после специјална порачка.

 

        Единечна ПП врата со прозор 60'

 

ДОПОЛНИТЕЛНО НА ПРОТИВПОЖАРНИТЕ ВРАТИ
ИСТО ТАКА СЕ ДОСТАПНИ И ОБИЧНИ МЕТАЛНИ
ВРАТИ  (КОИ НЕ СЕ ПРОТИВПОЖАРНИ)

  

     Share